lauantai 26. heinäkuuta 2008

Tampere - lillehorn 24h

Loppumatka Lofooteille pitkin vuonojen rantoja ja vuorten kupeita kiemurtelevaa E10 tieltä tuntui etenevän tuskallisen hitaasti. Lauttasatama tuntui olevan aina sen seuraavan mutkan takana. Yllätys oli melkoinen, kun läpi yön ajaneen kuskin väsyneet silmät havaitsivat tien vasemmalla puolella kyltin: "Svolver flyplass". Hetken epäröinnin jälkeen jouduimme toteamaan, että olimme saapuneet kuin varkain Lofoottien pääkaupungin kupeeseen. Myöhään edellisenä vuonna oli nimittäin valmistunut Lofooteille vievä tunneli, josta me olimme olleet autuaan tietämättömiä.

Tarkoituksenamme oli kiivetä seuraavana päivänä Svolvergetalla, joten vuokrasimme mökin ja menimme nukkumaan. Parin tunnin unien jälkeen heräsimme kuitenkin auringon paisteeseen ja päätimme kiivetä Frontside (5+) vielä illalla. Kiipeily oli hienoa, mutta ilta kalliolla venyi pitkäksi hitaiden norjalaiskiipeilijöiden vuoksi.


Svolvaergeta. Frontside -reitti päättyy loikkaan kivitornilta toiselle


Bongaa Hakanen osa 1

Täytyy sanoa, että paljon hehkutettu hyppy tornilta toiselle oli lievä pettymys. Reitti on kuitenkin hieno ja Lofooteilla kiipeileville pakollinen ohjelmanumero.

Ei kommentteja: